Vocale Groep Sumadi op de planken tijdens Amazing Concert

SUSTEREN/POSTERHOLT – Vocale Groep Sumadi uit Susteren doet op zaterdag 1 april mee aan Amazing Concert in Sporthal De Wieë in Posterholt. Afgelopen zondag repeteerde het koor voor het eerst samen met Muziekvereniging Musica Rura uit Posterholt en Sint Odiliënberg en artiesten als De Toddezèk en zanger Rob Reyners voor dit groots opgezette meezing-concert. “Dit is een belevenis waar je bij moet zijn.”

Meedoen aan Amazing Concert is best een uitdaging voor de 45 leden van Vocale Groep Sumadi uit Susteren. Tuurlijk, het koor heeft wel vaker een concert gegeven met een harmonie en fanfare. Maar meestal musiceren de verenigingen dan vooral om en om. “Nu zingen we echt álles samen met muziekvereniging Musica Rura en solozangers”, vertelt dirigent Jo Huijnen van Sumadi. “Dat betekent dat we niet de hele melodie van voor tot achter zingen, maar telkens fragmentjes. De kunst is om op het juiste moment, op de juiste toon in te zetten.”

Peter Mulleners van Sumadi is blij dat alle artiesten en muzikanten, samen zo’n 130 man, deze zondag voor het eerst bij elkaar zijn om de nummers door te nemen. Op het programma staan onder meer Somebody to love van Queen en Streets van Kensington. “Apart repeteren is best pittig”, zegt Mulleners. “Je hoort dan niet wat de rest doet. Nu vallen de puzzelstukjes op z’n plaats en durf ik vol overtuiging te zeggen dat Amazing Concert heel sjiek en groots wordt. Volgens mij is het een belevenis waar je bij moet zijn.”

Amazing Concert beleeft op 1 april de vijfde editie in de Sporthal in Posterholt. Musica Rura, de fusieharmonie van Posterholt en Sint Odiliënberg, organiseert deze show waarbij het publiek een hoofdrol krijgt. Amazing is te lezen als ’n mee-zing-concert én als een verbazingwekkend mooi concert. Wat het publiek – 1000 man – moet doen? Meezingen! Met behulp van de teksten die op grote schermen worden geprojecteerd, kan iedereen meedoen. “Het thema is dit jaar ook nog eens ‘Sing, sing, sing’”, lacht Dennis Bustin van Musica Rura. “Daarom hebben we naast trio De Toddezèk, lokale zangtoppers Rob Reyners, Robin Schreurs en Debby Thebrath en de band 10 Feet Up nu ook Sumadi uitgenodigd om mee te doen met de harmonie. Geloof maar dat luidkeels wordt meegezongen!”

Huijnen en Mulleners vertellen dat Sumadi niet lang hoefde na te denken overdie uitnodiging. “Zoveel publiek, zo’n topartiesten, daar moeten we bij zijn. Het is bovendien leuk om mee te doen aan een concert in een net andere regio. We hebben er enorm veel zin in en raden iedereen aan om te komen kijken!”

Meer informatie en kaartverkoop: www.amazingconcert.nl.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*