Amazing Concert

Hoe was het ook weer in 2012, 2014, 2016 en 2019?
2012: Meezingen maar

In 2012 is er voor het eerst voor gekozen om af te wijken van het ‘traditionele’ Promsconcert. Doel is om het publiek nóg meer te prikkelen om actief mee te doen en vooral mee te zingen. De naam van het Promsconcert-nieuwe-stijl is dan ook: Amazing Postert, waarbij je Amazing kunt lezen als ‘n mee-zing-concert. Maar ook als een verbazingwekkend mooi concert!

Voor de eerste editie zoekt de organisatie naar een grote publiekstrekker. En vindt die in de alom bekende groep Kartoesj. Een groot aantal nummers van Kartoesj wordt door de harmonie samen met deze groep uitgevoerd. Ook treden Geert en Guus, twee bandvocalisten, samen met de harmonie solistisch op. Daarnaast is er nog een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld combo dat met de harmonie diverse nummers uitvoert. Debby en Robin, twee jonge zangtalenten uit eigen dorp, worden door de harmonie en een combo begeleid.

2014: Nog grootser

In 2014 wordt het concert nóg groter. Behalve drievoudig LVK-winnaar W-Dreej treden ook leerlingen van basisschool De Draaiende Wieken op tijdens Amazing. Ook spelen ongeveer vijftig extra koperblazers uit heel Limburg samen met de harmonie enkele spectaculaire werken. Debby en Robin zijn ook weer van de partij. De band 10 Feet Up zorgt voor het begeleidingscombo en de twee vocalisten voeren samen met de harmonie diverse nummers uit. Dat is zo’n succes, dat 10 Feet Up voor de editie gauw 2016 weer is geboekt.

2016: Duizend bezoekers

Tijdens de derde editie van Amazing Postert op zaterdag 16 april 2016 verzorgt Harmonie Wilhelmina een show met de bekende Limburgse zanger Erwin. Deze zingt uiteraard zijn krakers ’n Griekse nach en ’t Reuzeraad, maar het publiek – zo’n kleine 1000 bezoekers – wordt ook verrast met nummers die men juist niet van de Maastrichtse zanger verwacht. “Amazing wil verbazen”, legt organisator Joep Bustin uit, “en als je het snel uitspreekt, dan hoor je ‘mee-zing’. Dat is precies wat we willen bereiken: dat het publiek meezingt. Daarom zijn de songteksten van alle nummers die onze harmonie speelt op grote schermen te zien.”

Wilhelmina speelt tijdens Amazing Postert 2016 overigens niet alleen met Erwin, maar ook weer met de lokale zangtalenten Debby Thebrath, Robin Schreurs en Mandy Mullenders. Bovendien wordt het orkest aangevuld met een combo. Meer dan 30 nummers, van pop tot rock en van licht klassiek tot Limburgstalig, staan op de playlist in de tot concertzaal omgetoverde sporthal. Een hoofdrol is overigens ook weggelegd voor leerlingen van de plaatselijke basisschool De Draaiende Wieken. De Zuid-Limburgse band 10 Feet Up zorgt voor de afterparty. Een nieuw onderdeel van Amazing Postert dit jaar: ‘Sjlaonde Herrie’. Veel slagwerkers uit Limburg en ver daarbuiten “sjlaon” een aantal nummers met de harmonie “mit”. Het is letterlijk een figuurlijk een groot spektakel.

2019: Scheurende gitaren

In 2019 treedt de harmonie op met twee ‘Remunjse jonges’ Big Benny en Rob Reyners. Samen met Debby en Robin, 10 Feet up en het hele publiek blazen ze het dak van Sporthal De Wieë. En wat te denken van het gitaargeweld van maar liefst dertig gitar heroes: vijftien lokale gitaarhelden én vijftien jongens en meisjes van basisschool De Draaiende Wieken. Wie nog niet wist hoe een scheurende gitaar klonk, weet dat nu wel. Voor een kippenvel-moment zorgt Wilhelmina met de uitvoering van Bohemian Rhapsody van Queen. De complete zaal zingt uit volle borst mee.

2023: Weer een verrassend programma!

Na twee jaar corona-perikelen ziet het er naar uit dat we op 1 april 2023 weer een echte editie van Amazing Concert kunnen houden. De plannen die we hebben beloven heel veel!

 

Onze hoofdsponsors: