Deelnemers

Wie maken Amazing Concert 2023 samen met Musica Rura tot een onvergetelijk feestje? Niemand minder dan…

De Toddezèk!

De driemans-formatie uit Grubbenvorst die bekend is van Vastelaovesklassiers als Wao zien die hendjes en Heej bliëf ik plekke gaat er een verbazingwekkende avond van maken. Samen met Roermonds zangtalent Rob Reyners en vocale groep Sumadi uit Susteren. Meezingen gegarandeerd!

Natuurlijk zijn ook onze lokale helden – Posterts trots – Robin Schreurs en Debby Thebrath van de partij. Net als de steengoede band 10 Feet Up.

 

Vocale Groep Sumadi

Meedoen aan Amazing Concert is best een uitdaging voor de 45 leden van Vocale Groep Sumadi uit Susteren. Tuurlijk, het koor heeft wel vaker een concert gegeven met een harmonie en fanfare. Maar meestal musiceren de verenigingen dan vooral om en om. “Nu zingen we echt álles samen met muziekvereniging Musica Rura en solozangers”, vertelt dirigent Jo Huijnen van Sumadi. “Dat betekent dat we niet de hele melodie van voor tot achter zingen, maar telkens fragmentjes. De kunst is om op het juiste moment, op de juiste toon in te zetten.”

Peter Mulleners van Sumadi is blij dat alle artiesten en muzikanten, samen zo’n 130 man, deze zondag voor het eerst bij elkaar zijn om de nummers door te nemen. Op het programma staan onder meer Somebody to love van Queen en Streets van Kensington. “Apart repeteren is best pittig”, zegt Mulleners. “Je hoort dan niet wat de rest doet. Nu vallen de puzzelstukjes op z’n plaats en durf ik vol overtuiging te zeggen dat Amazing Concert heel sjiek en groots wordt. Volgens mij is het een belevenis waar je bij moet zijn.”

Huijnen en Mulleners vertellen dat Sumadi niet lang hoefde na te denken over die uitnodiging. “Zoveel publiek, zo’n topartiesten, daar moeten we bij zijn. Het is bovendien leuk om mee te doen aan een concert in een net andere regio. We hebben er enorm veel zin in en raden iedereen aan om te komen kijken!”

 

 

Onze hoofdsponsors: