Alleen maar kampioenen!

Eine ganse middig boekpien van ‘t lache…

Het Groot Gala vanne Buut start op zondag 2 april om 14.30 uur in Sporthal De Wieë in Posterholt. In de buut staan toppers Fer Naus, Joep De Wildt, Peter Vaassen, Berry Knapen, Ger Frenken en Hans Verbaarschot en Tom van Osch Dat wilt u niet missen! Nog geen kaarten? Koop ze op deze website (klik hier) of op één van de voorverkoopadressen

 

Peter Vaassen

Onze presentator is Peter Vaassen, hij neemt u de hele middag mee en praat op zijn typische humoristische wijze alle buuttes aan elkaar. Uiteraard neemt hij er zelf ook een voor zijn rekening. Op jonge leeftijd verzamelde Vaassen al moppen en hij combineerde die grappen met het sneldichten. Die vaardigheid bracht hem in 1994 tot de finales van Moppentoppers op de Nederlandse televisie en in dat jaar werd hij ook Limburgs buuttekampioen.

Joep De Wildt

Sinds 2000 doet Joep mee aan de plaatselijke revueavonden in zijn woonplaats Oudenbosch. Naar aanleiding van deze avonden heeft hij een avondvullend programma gehad in het plaatselijke theater.

In 2016 werd hij gevraagd om een keer buiten zijn dorp te gaan tonpraten. En sindsdien is het balletje gaan rollen. In 2019 heeft hij de de sprong gewaagd naar het, voor hem, Walhalla van het tonpraten. Bij de “Goeie To(o)n” in Helmond  heeft hij de kans gekregen om zich te laten zien in Oost-Brabant.

Hij omschrijft zichzelf niet als een traditionele tonprater. Hij probeert mensen mee te nemen in zijn verhaal vol met herkenbare dingen, maar vooral met veel humor.

Onderstaand filmpje ontvingen wij van Iris Janssen:

Fer Naus

Meervoudig Buuttekampioen Fer Naus uit Roermond. Fer behaalde 14 keer de finale van het Groot Limburgse Buuttekampioenschap en werd Groot Limburgs Buuttekampioen in 2011, 2013 en 2017. In 2011 wist hij de winnen met “De Postcodekanjer“, in 2013 gooide hij weer de hoogste ogen in Limburg met “Wáát ’n jaor” en in 2017 wederom met “De Kroeskapitein” Met deze topper is het gegarandeerd weer Boekpien van ‘t lache!

Berry Knapen

Berry Knapen is maar liefst 9-voudig Brabants kampioen en daarmee wellicht de meest succesvolle Tonprater. Hij noemt zichzelf absurdist en dat zijn zijn buuttes met grote regelmaat. Berry houdt van lekker op zijn Brabants zevere en zannike. Hij vindt het heerlijk om de boel op zijn kop te zetten en met het publiek te “kloten”. Absurde humor, onvoorspelbaar hilarisch, explosief en een tikkeltje brutaal…..

Ger Frenken

En alweer een absolute kampioen! Ger Frenken uir Roggel is 6-voudig Limburgs Buuttekampioen en heeft daarmee voor Limburg de meeste overwinningen op zijn naam staan. Zijn eerste succes behaalde hij al in 1983 met “Graat mit zien hondjslaeve” Daarna volgden nog “De Timmerman” (1985), ” De Dokter” (1987), “De Waerman” (1992), “De lètste haai ich neet moage höbbe” (1995) en natuurlijk “De sjutte kuningin” in 2012. Heerlijke humor!

Hans Verbaarschot

Tonpraten is voor Hans Verbaarschot uit Deurne een vorm van leven. Hij is er altijd mee bezig en altijd probeert hij anders naar bepaalde situaties te kijken. Hij geniet daar intens van.

Zijn “ABD” (Algemeen Beschaafd Deurnesch) geeft hem ontzettend veel ruimte om met taal te spelen. Zijn kracht is: beeldend vertellen. Het zo uitkramen dat je het ziet gebeuren, en vervolgens je te verrassen door er een compleet andere wending aan te geven. Heerlijk is dat!

Tom van Osch

Tom van Osch uit Budel stond al twee keer in de Brabantse finale en is één keer tweede geworden. Vanaf 2000 speelt hij mee bij toneelvereniging KPJ-SOS in Soerendonk. Daar heefthij door de jaren heen geleerd om verschillende typetjes te spelen op de planken. In 2008 heeft hij samen met vrienden een cabaretgroep opgericht en zijn ze mee gaan doen met verschillende bonte avonden. Zijn enthousiasme om een buut in de ton op te voeren werd elk jaar groter. In 2017 is het er dan toch echt van gekomen!
De afgelopen jaren heeft hij ervaring opgedaan in de ton in zijn woonplaats Budel en in Soerendonk. Maar ook buiten deze dorpen gaat hij graag kletsen.
Hij houdt ervan om mensen flink te kunnen laten lachen en hen mee te nemen in een grappig, boeiend en herkenbaar verhaal!

Onze hoofdsponsors: